Kinuski-puolukkakakku
Miehelläni loppuu tänään vuoden kestänyt siviilipalvelus, jonka kunniaksi hän halusi viedä työpaikalleen kakun. Ajatuksenani oli tehdä syksyinen kakku mauissa ja väreissä. Joten kinuski-puolukka kävisi hyvin, pinnalle suklaakuorrutus ja koristeeksi ruskanväreissä vaahteran- ja koivunlehtiä.
OHJE
Kakkupohja:
5 kananmunaa
3 ½dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 ½dl kiehuvaa vettä
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa sekaisin. Siivilöi jauhoseos munasokeri vaahtoon. Lisää kiehuvavesi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 45min, 175 asteessa.
Täyte:
2½dl Vispikermaa
kinuskikastiketta (käytin valmista)
250g Pehmeää maitorahkaa
Tuoreita puolukoita
Vatkaa kerma, lisää maitorahka ja kinuski, Sekoita tasaiseksi. Kakun kostutuksessa käytin vettä, Laitoin ensin kermaseoksen pohjanpäälle ja ripottelin puolukat kermaseoksen päälle.
Kuorrutus:
4dl tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
5rkl vahvaa kahvia
5rkl sulatettua margariinia
1tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki aineet keskenään, jos näyttää liian löysältä lisää tomusokeria tai vastaavasti liian jämäkältä laita kahvia vähän kerrassaan.
Reunoille laitoin pienen kerroksen kermavaahtoa ja painelin vohvelit kiinni. Koristeena marsipaanista tehdyt vaahteran ja koivunlehdet, sekä TJ 0!


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti