Suolaiset leivonnaiset ovat itselle niitä haastavimpia juttuja, tänään kokeilin itselle uutta piirasta, jota olen muiden luona syönyt mutten saanut aikaiseksi itse tehdä. Tein siis pinaatti juustopiirakkaa jossa käytin feta-kuutioiden sijasta apetinan salaattijuustoa.
Pohja:
150g margariinia
2dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
½dl vettä
suolaa
Sekoita kaurahiutaleet, vehnä-ja ruisjauhot ja suola sekaisin. Nypi margariini sekaan. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi palloksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Taikina on melko kovaa. Laita hetkeksi jääkaappiin, sen jälkeen painele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista 200 asteessa, 10min.

Täyte:
2ps pakastepinaattia
1 pieni punasipuli
Salaattijuustokuutioita
suolaa, pippuria
2.5dl ruokakermaa
1 kananmuna
juustoraastetta
Kaada pinaatit esipaistetun pohjan päälle, ripottele sipuli ja juustokuutiot tasaisesti joka kohtaan. Lopuksi munakerma seos päälle. Paista 200 astetta n. 30min.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti