torstai 8. lokakuuta 2015

Puolukka ruisleivokset

Puolukka ruisleivokset

Tälläkertaa jotain muuta kuin kakkuja. Puolukka ruisleivoksi, pohjaan otin ohjetta kinuskikissan sivuilta, Täytteen ja koristeet kehittelin itse. Kokeilin ensimmäistä kertaa silikonisia muffinivuokia. Ja ne oli kyllä ihan huippuja! Leivos irtosi niistä helposti, eikä tarvinnut edes voidella.



Ruispohja:
1½dl Ruisjauhoja
1¼dl Vehnäjauhoja
1dl Sokeria
87.5g Margariinia
¼dl Vettä 

Sekoita ruis- ja vehnäjauhot, sokeri sekaisin, nypi joukkoon margariini, lisää lopuksi vesi. Pyörittele taikinasta tasainen pallo. Ota leivonta-alunen ja jaa taikina 12 palaan. Kaulitse paloja vähän ja painele silikonimuffinivuokiin.  

Täyte:
250g Pehmeää maitorahkaa
1 kananmuna
½dl Sokeria
1tl Vaniljasokeria
Puolukkaa

Sokeroi puolukat ja laita ruokalusikallinen taikinan päälle vuokiin. Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja annostele tasaisesti puolukoiden päälle. Paista 175º, 40min.
Anna jäähtyä ja irroita vuoista pois. 

Kastike:
3dl puolukkaa
1dl sokeria
½dl Vettä

Keitä puolukoita ja sokeria muutaman minuutin ajan, jotta puolukat pehmenevät. Siivilöi marjat pois ja lisää sokeri pelkän mehun sekaan. Keitä taas muutama minuutti ja laita kastike jäähtymään. Kun kastike on jäähtynyt ja hieman jämäköitynyt voi sen annostella leivosten päälle. Itse laitoin ensin leivosten päälle sokeroituja puolukoita ja sitten kastikkeen. Tein vielä marsipaanista puolukan lehtiä antamaan väriä.



-Johanna-









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti